Posted on

Parfumurile pentru bărbați reprezintă astăzi aproape 30% din toate cosmeticele disponibile pe piață. Deci, bărbații au de unde alege, dar știu cum să o facă? Știi ce spune parfumul său despre un bărbat și cum să-l aleagă pe cel care îi reflectă stilul și personalitatea, dar să corespundă și vârstei pe care o au?

Rolul parfumurilor pentru bărbați

Ce este cel mai important atunci când e vorba despre alegerea unor parfumuri bărbați? Ca în orice caz – percepția subiectivă a parfumurilor la fel de plăcută și corespunzătoare stilului și caracterului proprietarului său. Parfumul ar trebui să sublinieze personalitatea unui om și să decidă cum este perceput de mediu. Se presupune că îi definește personalitatea și adaugă încredere în sine. De asemenea, ar trebui să se potrivească cu aspectul și vârsta unui bărbat, precum și cu perioada anului sau cu momentele din timpul zilei.

Dintre parfumurile pentru bărbați, se pot distinge mai multe categorii de parfumuri, care se bazează pe diverse note de parfum. Fiecare dintre ele poate fi potrivit pentru bărbați de diferite vârste și personaje. Deci, verifică cum să alegi un parfum pentru bărbați, ținând cont de compozițiile individuale de aromă.

  • Parfumuri lemnoase – parfumurile din acest grup se caracterizează prin aroma caracteristică copacilor tăiați. Se folosesc uleiuri obținute din cedru, pin, lemn de santal sau vetiver și uneori sunt combinate cu parfumuri de piele. Caracteristica lor este o aromă de lungă durată și profundă, sunt potrivite pentru bărbații eleganți, maturi și relaxați.
  • Parfumuri citrice (fructate) – notele de parfum citrice sunt folosite atât în ​​parfumurile pentru femei, cât și în cele pentru bărbați. În cazul acestora din urmă, sunt utilizate, printre altele, arome de mandarină, ienupăr, tei, lămâie, ananas și boabe de tonka. În combinație cu aroma lemnului sau a condimentelor, acestea creează compoziții ușoare, proaspete și energice – perfecte pentru bărbații activi și viguroși.
  • Arome picante  – poți simți o notă de nucșoară, piper, scorțișoară sau cardamom în ele, dar , de asemenea , de exemplu , lavanda si citrice. Conceput pentru bărbați puternici și eleganți, dar modești.
  • Parfumuri orientale – sunt calde, dulci și senzuale. Aceste parfumuri originale ieftine sunt dominate de vanilie, lemn de santal, tămâie, precum și mirodenii și parfumuri de animale, cum ar fi moscul. Aparțin unui parfum de lungă durată, care va fi perfect pentru bărbații misterioși, intriganți și carismatici.
  • Parfumuri de citrice – pe bază de arome citrice și note de mușchi, paciuli, lavandă și ierburi (precum busuioc, cimbru și rozmarin). Acestea pot fi alese de bărbații cărora le plac provocările și competiția, încrezători în nevoile lor, hotărâți și moderni.
  • Parfumuri Chypre – compoziții care combină note de lemn și citrice: vetiver, paciuli, mușchi, iasomie, bergamotă, flori, salvie. Aparțin parfumurilor clasice și elegante, sunt perfecte pentru evenimente și întâlniri oficiale. Bun pentru domnii eleganți cărora le pasă de principiile tradiționale ale culturii personale.

De asemenea, ar trebui să îți amintești că parfumurile pentru bărbați ar trebui utilizate cu moderație și sensibilitate, pentru a nu-i copleși pe cei de lângă cu parfumul lor intens. În afară de un parfum bine ales, ceea ce contează este discreția și subtilitatea sa, datorită cărora își va îndeplini rolul.