Posted on

Ochelarii  sunt, inca din deceniul ’50 al secolului trecut, un accesoriu care a reusit sa scape din sfera protezei simple (instrumente care ne ajuta impotriva unei dizabilitati fizice, in acest caz lipsa vederii) pentru a deveni un simbol al farmecului, intelectului, modei si / sau pentru a completa tinute. Atat de mult incat un individ va aparea uneori pentru o intalnire cu ochelarii de vedere sau anti-SLR (lentile pentru citirea afisajelor) doar pentru a scoate in evidenta ramele.

Acest context, bogat in culori, modele si materiale care modeleaza diferite modele si tipuri de rame menite sa acopere toate gusturile, a adus cu sine un alt factor interesant: este dezvaluit faptul ca, la fel ca in cazul tunsorii si coafurii, cu machiajul si cu stilurile de barba la barbati, ramele au, de asemenea, puterea de a influenta fizionomia noastra, in bine si in rau. Ideea acestui articol este ca stim atunci sa alegem ramele ochelarilor in functie de fata noastra si de caracteristicile sale fizionomice, astfel incat acest gadget sa fie, atunci, un obiect la moda si nu un balast atarnat peste podul nasului.

Pentru ca, in mod clar, nu toate stilurile de rame vor sta bine in fata acelei varietati uriase de formate de fata care exista; prin urmare, odiseea va fi de a gasi stilul care arata perfect pentru noi, care va imbunatati aspectul nostru si va stiliza aspectul nostru. Atunci cand alegi rame Silhouette vei obtine un aspect special, potrivite la orice ocazie.

Iata instructiunile pentru alegerea ramei in functie de forma fetei:

  1. Triunghi inversat: adica persoana are o frunte larga si barbie subtire sau unghiulara; cea mai potrivita forma de rama se gaseste in tipul pilot de avion, care sunt foarte la moda in ultima vreme, cu o montare subtire in culori medii, ar fi hawksbill, bronz sau sienna, printre altele. Modelele cat-eye sunt, de asemenea, recomandate, pentru ca ofera un stil atractiv si super senzual.
  2. Rotunjite: cele mai convenabile vor fi modelele care prelungesc fata, cum ar fi cele in stil retro. Pentru a ascunde rotunjimea fetei, aceste rame trebuie sa aiba o dimensiune importanta, co rama groasa si culori intunecate (negru, albastru, maro, maro) si, de preferinta, opace; toate acestea vor da fetei, un aspect mai armonios si mai atractiv.
  3. Fete ovale: oameni care sunt suficient de norocosi sa aiba acest tip de fata atat de versatil, prefera tot felul de rame de orice stil. Poate ca, ca o variabila puternica, culoarea este aleasa prin reconcilierea tonului pielii sau doar prin preferinta fiecarei persoane individuale.
  4. Fete patrate: aceste tipuri de fete cu caracteristici pronuntate sunt perfect deservite de acei ochelari cu rame rotunjite, rame finite si tonuri usoare; in acest fel, da mai multa moliciune unghiurilor si expresiei fetei in general.
  5. Fete dreptunghiulare: sunt similare cu cele din exemplul anterior, numai cu o frunte si o barbie usor mai larga, cu care ochelarii de dimensiuni medii și ramele in forma rotunjita si culorile sobre, vor fi mai mult decat convenabile pentru a armoniza frumusetea acestui tip de fata.

S-au dus zilele in care ochelarii erau doar un element oftalmologic prescris sau o resursa pentru a proteja ochiul de razele soarelui, deoarece astazi au fost transformati intr-un accesoriu de design care completeaza stilul nostru personal si genereaza un anumit tip de amprenta.