Posted on
Sfarsitul lumii a fost prezis de mult prea multe ori de-a lungul ultimilor ani incat lumea nu mai stie la ce sa se astepte si au inceput sa ignore toate teoriile care vorbesc despre un sfarsit al lumii in care traim.
Cu toate acestea tot mai multi profeti si argumente apar cu privire la sfarsitul lumii, cu cat ne apropiem mai mult de sfarsitul anului 2012. Vina pentru care oamenii au inceput sa fie indiferenti la orice argument despre un eventual sfarsit al lumii o are Mass-Media.
Subiectul sfarsitul lumii este intens mediatizat si chiar foarte exagerat din unele puncte de vedere.
Apar tot timpul diferite stiri in care se vorbeste despre diferite cataclisme naturale sau diferite probleme economice, sociale cu care se confunta lumea in ziua de astazi, si totusi in acele stiri se pomenste nu doar in continut dar si in titlu despre sfarsitul lumii, chiar daca subiectul acelei stiri nu este nici macar cat se poate de aproape in cat sa se ajunga la sfasritul lumii. Si totusi se continua aceasta tehnica pentru a se castiga “profit”.
Dar de ce se vorbeste in ultimul timp asa de mult despre sfarsitul lumii? Se pare ca totul a inceput cu cativa ani in urma, cand oamenii de stiinta au descifrat si facut public inscriptiile de pe o piatra care pare a fi un calendar al unei civilzatii disparute la ora actuala dar foarte avansata pentru timpurile ei pe nume Maya, si care se afla in peninsula Yucatan de pe continentul American.
Acel calendar vechi de 2000-3000 de ani a fost creat de civilizatia Maya pe baza unor calcule si date astronomice. Era un calendar foarte precis, el putand prezice cu exactitate si urmatoarele eclipse de luna care vor avea loc si peste sute de ani. Este unul dintre cele mai precise calendare din lume avand la baza calcule facute acum 2000 de ani.
Civilizatia Maya a reprezentat calendarul in 5 cicluri, fiecare ciclu avand o durata de aproximativ 5000 de ani. Sfasritul celor 5 cilcuri reprezentau sfarsitul marelui ciclu care avea aprocimativ 25000 de ani, exact cat ii ia sistemului nostru solar sa inconjoare galaxia Calea Lactee. Pentru civilizatia maya, sfarsitul marelui cilcu insemna sfarsitul timpului, timpul ajungand la 0 si apoi dupa trecerea de marele ciclu (trecere in care ne aflam de 20 de ani)timpul luando de la capat si astfel omenirea va evolua, creanduse o lume noua pe plan spiritual. Pentru ei asta insemna lumea creata de zei, la fiecare 25000 de ani o alta lume se renaste din vechea lume, dar totul petrecanduse pe plan spiritual. Dupa calculele oamenilor de stiinta, marele ciclu calendaristic Maya se termina pe data de 21.12.2012. Multi spun ca pe acea data calendarul Maya se termina si o data cu el va veni sfarsitul lumii, dar este total eronat.
Calendarul maya nu se termina nicioadata, se reia de la capat, asa cum mayasii nu au spus ca lumea se va termina ci doar timpul, lumea urmand sa renasca iar timpul luando de la capat.
Datorita acestui argument au inceput sa apara primele controvesre despre sfarsitul lumii. Pornind de la aceasta idee ca conform civilizatiei maya, o alta lume va renaste din vechea lume, au inceput sa apara prin toate mijloacele de informare mai ales pe internet, ca sfarsitul lumii se va petrece pe data de 21.12.2012 fara se se mai tina cont de adevarate profetii Mayase inscriptionate pe calendarul lor.
Se pare ca acele profetii au fost inlocuite cu argumente cum ca lumea se va sfarsi prin cele mai imaginabile scenarii apocaliptice, toate dezastrele naturale care se pot intampla pe pamant se vor intampla pe 21 decembrie 2012. Si asta deoarece lumea tot timpul si-a imaginat sfarsitul lumii venind prin dezastre apocaliptice.
Bineintels ca primii autori stiau adevarul cum ca civilizatia Maya nu a prezis sfarsitul lumii prin dezastre apocaliptice, dar au preferat sa intretina acest mit pentru a atrage ochii publicului. Si pentu ca totul sa para si mai credibil au spus ca la baza argumentelor lor apocaliptice stau profetiile maya, cea ce nu este deloc adevarat dupa cum bine v-am povestit mai sus. Si asa pornind de la primii autori ale acestor teorii, stirile cu privire la sfarsitul lumii au inceput sa se inmulteasca adauganduse tot felul de diferite scenarii apocaliptice si informatii false.
Si cu cat ne apropiem mai mult de 21 decembrie 2012, stirile despre acest subiect au inceput sa tot apara, si odata cu ele aparand diferite legaturi cu aceasta data care pana cuma nimeni nu le-au observat, dar se pare ca s-au facut doar pentru a intretine acest mit.
Fiind cel la mai moda subiect, Mass-Media profita din plin de aceasta ocazie pentru a atrage publicul chiar daca cea ce se publica nu are legatura cu acest mit, ei gasind o ocazie sa-l asocieze cumva subiectului lor, si astfel creanduse informatii false.
Din cazua a tot mai multe informatii false aparute in ultimul timp, lumea ignora in totalitate orice subiect cu si despre sfarsitul lumii, nemai luand in seama adevaratele probleme care intradevar pot aparea in 2012-2013 cum ar fi eruptiile solare.
Eruptiile solare sunt un subiect care nu trebuie ocolit, pentru ca sunt mari sanse sa ne asteptam la o eruptie solara de proportii uriase care va cauza mult rau societatii in care traim, dar care bineintels nu va aduce sfarsitul lumii, sa speram.
Speram ca lumea sa inteleaga mai bine adevarul despre teoriile despre sfarsitul lumii 2012 promovat si sustinut de catre Mass-Media. Pentru a intelege si afla mai multe despre acest subiect va invitam pe blogul Apocaliptic 2012, care citit cu atentie si extras esentialul, veti afla adevarul despre sfarsitul lumii din 2012 si veti afla si multe alte chestii interesante.