Posted on

Pentru ca facturile sunt in crestere, este important sa gasiti solutii care sa va ajute sa economisiti cat mai mult. Veti descoperi ca este foarte usor sa faceti economii daca tineti cont de sfaturile de mai jos.

Cum se diminueaza facturile intr-un mod eficient

Instalati panouri fotovoltaice – gasiti aici produsele Pedavo! Este foarte important sa tineti cont de faptul ca aceste panouri va vor ajuta sa deveniti aproape independenti de furnizorii de energie electrica. Vara cel putin, vei consuma curent cu costuri zero daca alegeti sistemele corecte.

Pastrati bobinele frigiderului ferite de praf pentru a preveni risipa de energie.

Alegeti sa utilizati un aragaz economic, un cuptor cu prajitor de paine sau un cuptor cu microunde in locul unui  cuptor conventional, atunci cand este posibil, deoarece toate folosesc mai putina energie decat un cuptor de dimensiuni normale.  Inlocuiti aparatele  invechite cu modele eficiente din punct de vedere energetic.

Ce tipuri de dispozitive de conservare a energiei exista?

Nu trebuie sa economisiti energia pe cont propriu. Astazi, puteti obtine ajutor utilizand aparate si dispozitive inteligente eficiente din punct de vedere energetic in intreaga casa. Aceste dispozitive au fost construite avand in vedere eficienta energetica si optiunile nu lipsesc.

Puteti reduce instantaneu consumul de energie si facturile la utilitati utilizand orice numar dintre aceste produse eficiente din punct de vedere energetic. Aflati cu usurinta daca ceva este certificat de guvern pentru a reduce costurile cu energie cu cel putin 30%. Tot ce trebuie sa faci este sa cauti eticheta Energy Star® .

Aparatele si dispozitivele uzuale de uz casnic care vin cu eticheta Energy Star®:

  • Uscatoare de rufe
  • Sisteme de incalzire, ventilatie si aer conditionat (HVAC).
  • Laptop-uri
  • Iluminat
  • Cuptoare cu microunde
  • Frigidere
  • Incalzitoare de apa

Ce sunt aparatele inteligente?

Multi producatori ofera acum ceea ce se numeste aparat inteligent. Acestea sunt aparate pe care le puteti conecta de la distanta la sistemele de management al energiei de acasa si la contoare electrice inteligente.

Exista multe beneficii in a face o investitie in aparate inteligente. Aceasta tehnologie avansata va face automat ajustari atunci cand electricitatea  este cea mai utilizata. De exemplu, va intarzia ciclul de dezghetare al frigiderului pana la miezul noptii, cand costul energiei electrice este mai ieftin. Asta inseamna ca economisesti la factura de utilitati si nici macar nu ai facut nimic pentru ca asta sa se intample. Probabil nici nu ai observat ca a fost  o schimbare.

 

Aparatele inteligente va asigura ca utilizati cat mai multa energie in timpul orelor de varf. Sistemele de aer conditionat, masinile de spalat vase, pompele de caldura si frigiderele sunt doar cateva dintre aparatele inteligente care sunt fabricate astazi.

Furnizorul d de utilitati va poate ajuta sa aflati mai multe despre tarifele de energie electrica bazate pe timp si despre diferitele tipuri de tehnologii de retea inteligenta disponibile pentru consumatorii din zona dvs. Ei va pot explica planurile energetice care va sunt disponibile si ce beneficii ati primi de la fiecare. De asemenea, tot cu ajutorul lor veti gasi si cele mai bune abonamente.