Posted on

Iesit din casa, in munti sau simple plimbari- un lucru nu trebuie sa lipseasca niciodata: rucsacul. De la apa la gustari pana la haine de schimb sau o trusa de prim ajutor, totul trebuie sa fie acolo. Pentru a pune greutatea pe spate cat mai confortabil, este nevoie de un sistem de transport bun. Fie ca sunt drumetii, trekking, tururi la altitudine mare sau alergare pe traseu, un sistem de transport, precum un rucsac adaptat conditiilor contribuie adesea la placerea tururilor. Daca acesta se va regla corect, nu doar ca se va economisi multa energie, dar acesta poate proteja corpul, in special spatele si gatul. Atunci cand cumperi cele mai interesante rucsacuri alege variante care sa iti ofere confort si tine cont de sfaturile de mai jos.

De regula, sistemul de transport al rucsacului este format din urmatoarele componente:

  • Curea de talie
  • Curea de piept
  • Bretele de umar
  • Check-in pentru copii
  • Partea din spate (spate plasa/spate de contact)

 

Functia curelelor de umar si a curelelor de control

 

Cu cat un rucsac este mai greu, cu atat rolul centurii de sold devine mai important. Greutatea este ghidata pe langa spate cat mai aproape posibil in solduri printr-un cadru sau pe placa din spate, unde sarcina este cel mai bine indepartata. Bretelele sunt concepute pentru a lua o parte din greutate, dar si pentru a putea stabiliza un rucsac in spate.

Curelele de control al sarcinii, ce pot fi folosite pentru a trage rucsacul mai aproape de corp, sunt importante si adesea subestimate. Daca toate partile sunt bine coordonate, tot ce se poate intampla, se intampla pe drum, ca de exemplu, se va uita faptul ca exista in spate un rucsac complet incarcat.

Insa confortul nu inseamna doar transportul cat mai usor a unei greutati. Inseamna si ca rucsacul se simte bine pe spate. Un scaun moale, stabil si o buna ventilatie sunt obiectivul principal al producatorilor de rucsacuri de astazi. Rucsacuri cu spate din plasa sau sisteme de purtare usor de reglat care pot fi ajustate cu usurinta in functie de lungimea si dimensiunea propriului spate, dar si rucsacuri speciale de dama, cu bretele, care sunt perfect adaptate femeilor, fac fiecare tur mai placut.

Cel mai mare avantaj si motivul principal pentru care se poate alege un rucsac cu spate din plasa este cu siguranta ventilatia semnificativ mai buna in comparatie cu un rucsac care este atasat direct de acesta. Datorita spatiului dintre spate si rucsac, exista un schimb viu de aer, care previne acumularea de caldura. Spatele din plasa poate sa nu previna transpiratia, dar asigura faptul ca se va transpira mult mai putin.

Alte avantaje ale spatelui din plasa sunt ca este mai confortabil de purtat, deoarece plasa este placut moale pe corp. Punctele de presiune sunt reduse, punctele de frecare sunt minimizate, in timp ce clima mai buna a spatelui previne frecarea. In plus, constructia din plasa permite in a economisi multa greutate a rucsacului fara a sacrifica confortul. Mare atentie inainte de a cumpara un rucsac nou, deoarece ar trebui sa se stie clar pentru ce va fi potrivit acesta.

In prezent pe piata exista rucsacuri unisex care sunt de obicei in modele cat mai neutre pentru a raspunde celor mai multe solicitari. Cu ajutorul lor, vei obtine rezultate fabuloase si vei putea sa le adaptezi la orice tinuta pentru ca sunt potrivite tuturor. De asemenea, in aceasta categorie exista si modele interesante, care te vor atrage si care vor face ca tinutele tale sa fie in cea mai buna forma de fiecare data cand iesi din casa.