Posted on

In Romania sunt multi pasionati de ski. Acest lucru nu este surprinzator, avand in vedere ca este unul dintre cele mai distractive sporturi. Printre altele, schiul se adapteaza multor nevoi, deoarece iti permite sa gestionezi mereu nivelurile de dificultate ale partiilor. Desigur, aveti intotdeauna nevoie de un profesionist care sa predea rudimentele acestui sport. Deloc surprinzator, cea de instructor de schi este o profesie care nu cunoaste niciodata criza.

Ce este un instructor de ski? Care sunt atributiile si responsabilitatile acestuia?

Instructorul de schi este un adevarat profesor.Intelegerea a ceea ce face instructorul de ski se dovedeste a fi destul de simpla. Mai exact, acest profesionist se ocupa de un grup de elev sau de un singur elev.  Sarcina lui este sa predea rudimentele si tehnicile de baza ale sportului. Iata de ce interventia acestei figuri este adesea solicitata de incepatori. Sarcina instructorului de ski, de fapt, este de a sprijini oamenii care doresc sa invete sa schieze. In mod clar, nu exista un singur tip de instructor. Acest lucru se datoreaza faptului ca chiar si instructorul de ski alege de obicei sa se specializeze. De exemplu, exista instructori specializati in predarea schiului de fond, si cei specializati in schi alpin. Exista si instructori de snowboard, a caror profesie pana la urma poate fi echivalata cu cea a profesorilor de schi. Este important de precizat imediat ca este vorba de figuri foarte specializate. Aceasta inseamna ca inregistrarea intr-un registru profesional specific este intotdeauna necesara. In lipsa acestuia, un instructor de ski nu este autorizat sa-si exercite profesia.

Mai trebuie spus ca este o meserie care incepe mereu de departe. Instructorul de ski ar trebui sa posede, de fapt, caracteristici definite. In primul rand, el ar trebui sa fie un fan de multa vreme al sportului. Prin urmare, ar trebui sa aiba o familiaritate profunda cu schiurile si poate chiar sa aiba experienta ca atlet in spatele lui. Desigur, nu este suficient sa fii un schior expert, dar trebuie sa stii si sa predai. Transferarea cunostintelor altora, de fapt, nu este o operatiune atat de evidenta. Pe langa cele doua calitati vazute pana acum, un instructor de ski ar trebui sa aiba intotdeauna multa rabdare. De fapt, a face fata cu schiori incepatori necesita autocontrol si seninatate.

Ce avem de oferit?

Tabara noastrade ski se lauda cu multi profesori de specialitate in cadrul lor. Cat de importante sunt aceste specializari?

Tabara de ski gravity adventure este specializata in predarea copiilor. Dar multi profesori au aprofundat, specializandu-se, alte domenii de expertiza. Pe scurt, este o lume complet noua si inca in curs de explorare, dar care ne-a oferit deja multe satisfactii. Trebuie spus ca studierea si analizarea in detaliu a numeroaselor aspecte pe care persoana cu handicap le aduce cu sine este o experienta care merita traita de fiecare data. Schiul este un sport frumos si este corect ca toata lumea sa-l incerce. Ne angajam in fiecare zi punand toata pasiunea, energia si daruirea pe care o merita aceasta munca, tocmai pentru ca ne place ceea ce facem!