Posted on

Florile funerare fac parte integrantă din procedura de a-ți lua rămas bun de la un membru al familiei sau un prieten decedat. Și, deși cea mai apropiată familie organizează întreaga ceremonie, întrebarea legate de ce flori să alegi pentru înmormântare  este pusă  și de alte persoane care doresc să participe la acest eveniment ca invitați.

Ultimul rămas bun al unui prieten este în mod tradițional asociat cu dorința de a-i arăta respect prin aducerea de flori la înmormântarea sa. În acest fel, ai și ocazia de a te înțelege simbolic cu pierderea. Pentru cei care nu pot ajunge dar vor să onoreze memoria celui plecat dintre noi, există serviciile de livrare flori online care vor face asta pentru tine. Deși alegerea florilor potrivite pare a fi o chestiune simplă, de fapt, câteva întrebări pot apărea în capul tău. Ar trebui să alegi o coroană funerară sau un buchet? Din fericire, există câteva reguli nescrise de savoir-vivre care te vor ajuta să alegi cu eleganță florile potrivite pentru o înmormântare.

Coroană funerară, buchet sau aranjament – ce formă ar trebui să alegi?

Întrebarea de bază la care trebuie să răspunzi atunci când alegi florile pentru o înmormântare este ce formă de amenajare a plantelor va fi potrivită situației.

Coroana funerară  este cea mai somptuoasă compoziție. Aceste coroane funerare se compun din multe flori atașate la o bază specială de plante, cel mai adesea aranjate în formă de cerc. Plantele sunt de obicei țesute cu o bandă largă sau o panglică cu cuvintele de rămas bun aduse persoanei decedate. Adesea aceștia sunt doar termeni de grup, de exemplu: pentru iubitul meu soț, tată și bunic – familie  sau  cu durere profundă – prieteni de liceu.

Coroanele de flori sunt, de asemenea, cea mai scumpă formă de flori la o înmormântare. De cele mai multe ori, prin urmare, acestea sunt date doar de cea mai apropiată familie sau grupuri de prieteni și cunoscuți sau de o delegație de la locul de muncă, asociație etc.

O altă formă populară de a oferi flori la înmormântări sunt  buchetele . Sunt mai mici și mai modeste decât coroanele de flori, așa că sunt adesea aduse de rude îndepărtate și prieteni. Ele constau de obicei din câteva până la o duzină de flori, deci prețul lor este, de asemenea, mai mic Ca și în cazul coroanelor de flori, o panglică cu o dedicație adecvată este, de asemenea, atașată în buchet.

Persoanele cu relații cel mai puțin intime cu defunctul, dar care doresc totuși să-și ia rămas bun de la ei, optează cel mai adesea pentru  buchete modeste sau bucăți de flori unice . Aducerea lor este un gest mic, dar simbolic. Florile din propria grădină sunt, de asemenea, binevenite și cel mai bine este să le culegi numai în ziua înmormântării, astfel încât să-și păstreze aspectul frumos cât mai mult timp posibil.

Flori la înmormântare – o tradiție frumoasă

Aducerea florilor la mormântul unei persoane decedate de către cei în doliu este o tradiție recunoscătoare care se găsește în aproape toate cercurile culturale. Florile proaspete nu sunt doar un simbol al respectului și ultimul rămas bun. Sunt, de asemenea, un fel de agent terapeutic folosit de toți invitații la ceremonie. Florile parfumate calmează sentimentele și au un efect pozitiv asupra stării de spirit. Iar calmarea emoțiilor este extrem de importantă atunci când îți iei la revedere.