Posted on

Aceste pietre semiprețioase sunt recunoscute încă din Antichitate pentru beneficiile pe care le dețin. Oamenii credeau în beneficiile pietrelor și le foloseau în ritualurile pe care le practicau. În acele timpuri a crescut încrederea în pietrele semiprețioase care ajutau în vindecare. În prezent pietrele semiprețioase se folosesc în meditații, în echilibrarea emoțională, în alinierea chakrelor dar și în îndepărtarea energiilor negative. Aceste pietre semiprețioase sunt formate în inima Pământului și conțin o cantitate foarte mare de energie. Ele vă pot oferi multă energie dacă le veți purta constant.

Pietrele semiprețioase cât și cristalele au vibrații energetice și împreună cu vibrațiile noastre ele se pot alinia. Pietrele semiprețioase dar și cristalele așezate direct pe corp au un puternic efect energetic și facilitează fluxul liber de energie în tot corpul. Aceste pietre ne ajută să ne conectăm gândurile deoarece ele direcționează energia și cu ajutorul pietrelor ele se vor amplifica.

Pietrele semiprețioase pot fi ținute și în locuință sub forma de sfere, statuete sau decorațiuni. În mașină ca piatră de protecție sau la cheile de la mașină ca accesorii. Există pietre care pot fi ținute și în portofel și pot atrage bani. Pot fi ținute și pe birou sau la facultate sau întâlniri de afaceri. Sunt pietre care aduc noroc și multă energie pozitivă.

 

Pietrele semiprețioase ajută la restabilirea centrelor energetice

Centrele energetice sunt defapt chakrele care restabilesc purtarea constantă a bijuteriilor. O pereche de cercei lungi au un efect benefic asupra energiei tale. Pietrele semiprețioase au o vibrație ridicată și ele se concentrează doar pe vindecarea corpului din interior. Vibrațiile și energiile acționează în beneficiul și mărirea bunei dispoziții a minții și a sănătății, iar energiile negative dispar treptat. Fiecare piatră are propriile propietăți și ele vă vor vindeca într-un mod natural, ea vă ajută să vă eliminați negativitatea. Puteți să le introduceți în rutina zilnică prin purtarea  bjiuteriilor, vă puteți folosi de o pereche de cercei lungi care vor fi deosebiți datorită culorilor pe care le dețin aceste pietre semiprețioase.

Oamenii au fost dintotdeauna atrași după obiectele frumoase și au încercat să le multiplice și să le ofere o aura specifică. Bijuteriile egiptenilor simbolizează eternitatea – Ochiul lui Horus, lumina și adevărul – Scarabeul, existau și bijuterii în forma florilor de lotus care semnifică iluminarea în cultura chineză, japoneză  și indiană. În perioada medievală doar nobilii purtau bijuterii, ele erau doar din aur și din argint. În perioada renascentistă bijuteriile se purtau și de oamenii politici, dar cu trecerea timpului, bijuteriile în acea perioada se multiplicau. Ele în prezent pot fi admirate în muzeele de artă din intreaga lume. În fiecare cultură se puteau regăsi numeroase podoabe ce semnificau în mare parte statutul social. În prezent creativitatea artiștilor bijutieri este nelimitată.

Acum au apărut bijuteriile fantezie, podoabe în tandem cu modă vestimentară, bijuterii sezoniere care au farmecul lor pentru fiecare persoană. În schimb mai există bijuterii cu valoare sentimentală și financiară, care sunt defapt investiții pe piața financiară, ele pot fi și bijuterii de familie.