Posted on

Supravegherea video este inima tehnologiei moderne de securitate. Fie pentru a preveni violenta in locurile publice, fie pentru a preveni furtul in comertul cu amanuntul – camerele de supraveghere si-au gasit de mult drumul in viata publica. Exista cateva tipuri de camere supraveghere exterior ce au foarte multe avantaje si beneficii. Pe comenzi.ro ai la dispozitie mai multe camere pentru utilizari variate.

Cu greu exista o afacere in sectorul comertului cu amanuntul care este inca fara supraveghere video, deoarece o inregistrare video poate face o dovada valida pentru a converti un furt .

In acest scop, camerele sunt de obicei atasate mai mult sau mai putin discret la tavan. Chiar si in cazul obiectelor cu risc ridicat, cum ar fi bancile, oficiile postale, muzeele si ambasadele , supravegherea video este o modalitate eficienta de a oferi securitate pentru a creste semnificativ.

Companiile si proprietatile private sunt, de asemenea, frecvent monitorizate cu niste camere, astfel incat intrarea neautorizata sa poata fi detectata intr-un stadiu incipient si, daca este necesar, dovedita intr-un litigiu legal. Utilizarea diferitelor camere creste, de asemenea, sentimentul de securitate in parcarile cu garaje creste si el, inevitabil, si ajuta la rezolvarea accidentelor si a infractiunilor. Inregistrarea unui videoclip sau a unei imagini live nu este utilizata numai in zona de securitate. In spitale, pacientii sau animalele din clinicile veterinare sau grajdurile pot fi monitorizate usor si convenabil prin inregistrare video. In centrele de date, camerele de supraveghere permit monitorizarea optica a tehnologiei sensibile de la distanta mare. Exista o selectie larga de camere de supraveghere, precum si seturi practice de camere de supraveghere fara fir care contin toate componentele pentru utilizarea imediata.

Camerele de supraveghere sunt disponibile in diferite modele. Se poate face o distinctie intre camerele de supraveghere cu consola de perete , camerele dom, camerele controlabile, mini camere si camerele IP. Camerele de supraveghere cu consola de perete sunt clasice pentru utilizare in exterior. Ele se gasesc adesea pe cladiri deosebit de vulnerabile, cum ar fi cladirile guvernamentale.

Camerele de acest tip sunt utilizate si pentru supravegherea video a locurilor publice. Sunt destul de mari si greu de ascuns. Cu toate acestea, pentru a avea un efect de descurajare, in multe cazuri este de dorit ca supravegherea video sa fie cat mai direct posibila.

Asa-numitele camere dome sunt mult mai compacte. Au o carcasa semicirculara caracteristica si o cupola intunecata, care da numele tipului de camera.

Optica este ascunsa in spatele cupolei. Camerele dom sunt adesea gasite in supravegherea video in interior. O zona tipica de aplicare sunt supermarketurile.

Camerele de supraveghere HD controlabile pot fi deplasate vertical si orizontal, ceea ce inseamna ca pot acoperi o zona de vizionare mai mare decat camerele de supraveghere statice.

Mini-camerele sunt atat de mici incat pot fi ascunse intr-un cadru, pe fata unui ceas de perete sau chiar intr-o tigla din baie, de exemplu. Astfel de camere sunt utilizate in principal in interior si sunt utilizate in principal pentru supravegherea video ascunsa. Probabil cea mai convenabila camera de supraveghere utilizabila este camera IP .