Posted on

Sport si antrenament sunt doi termeni care sunt folositi in mod regulat in mod interschimbabil. Antrenamentul si sportul nu sunt deloc la fel. Pentru a explica simplu diferenta dintre sport si antrenament, exista cateva argumente ce va schimba parerea oricui. Chiar daca exista multe asemanari, se va putea descoperi ca distinctia dintre antrenament si sport este importanta pentru propria persoana daca doreste sa devina sportiv sau daca vrea sa atinga un alt obiectiv. Pentru a intelege si folosi acest lucru, ar trebui mai intai sa se afle ce inseamna de fapt sportul si antrenamentul in fiecare caz.

Sportul este un termen foarte larg care cuprinde diferite tipuri de activitate fizica. Deoarece sportul este folosit la nivel international pentru cele mai variate tipuri de miscari pentru distractie sau in scopul competitiilor, este dificil sa se restranga mai mult mai mult. Cu toate acestea, adesea se face o distinctie in sensul ca sportul este exercitiu fizic ca parte a unei activitati de agrement. Conflictele armate, munca fizica sau miscarea pura in scopul locomotiei nu sunt asadar sport.

Unele definitii vad, de asemenea, efectul pozitiv asupra sanatatii ca o conditie prealabila pentru activitatea fizica. Cu toate acestea, acest lucru ar exclude probabil multe tipuri de sporturi competitive (si in special sporturi periculoase) din acest termen. Duden defineste termenul de sport relativ simplu si potrivit dintr-un punct de vedere: „Conform anumitor reguli [in competitie] pentru bucuria miscarii si a jocului, activitate fizica exercitata pentru fitness.” – Definitia Duden

Se poate combina aceasta definitie si sa se adauge cateva „sau”. Aceasta include si o intelegere mai generala. Deci, definitia sportului din punct de vedere al unui specialist este: Sportul este un termen generic pentru diferite tipuri de activitate fizica care se desfasoara ca activitate de agrement sau ca parte a unei competitii non-martiale (cu respectarea regulilor fixe) si care au adesea un efect pozitiv asupra sanatatii.

In general, termenul de formare este inteles ca desemnand toate activitatile care urmaresc scopul de a produce o schimbare a structurilor si proceselor sau comportamentului. In acest scop, cursantul este expus anumitor stimuli sau se expune la acestia pentru a declansa ajustari. In domeniul sportului, aceasta schimbare directionata este orientata catre o performanta fizica specifica. Acest lucru ar trebui imbunatatit prin antrenament. Acest lucru se realizeaza in primul rand prin efort fizic regulat, tintit, care este destinat sa declanseze diferite procese de crestere. De asemenea un echipament specific este oblicatoriu, cel mai avantajos fiind treninguri din bumbac.

Aceste procese de crestere vizeaza atat adaptarea directa a muschilor si performanta acestora, cat si optimizarea utilizarii structurilor existente. In acest scop, miscarile si procesele sunt antrenate pentru a imbunatati interactiunea creierului si a muschilor, precum si a muschilor unul cu celalalt. Antrenamentul de forta este adesea vazut ca intruchiparea exercitiului, spre deosebire de sport. Totusi, asta nu inseamna ca nu este posibila putina distractie in timpul antrenamentului.

In antrenamentul de forta cu scopul de a construi masa musculara , antrenamentul cu hipertrofie este in primul rand cel care declanseaza adaptarile musculare dorite.

Pentru zilele in care tot ce vrei sa faci este sa stai in casa si nu faci deloc sport, poti achizitiona halate dama in care te vei simti mai libera uneori decat in trening. Alege halate pufoase, care sa te ajute sa obtii confort termic cat mai rapid si care sa te faca sa te simti confortabil in zilele in care vrei sa te relaxezi. Suntem alaturi de tine cu mai multe produse interesante pe care le poti selecta in zilele in care ai nevoie de cele mai bune halate pentru a obtine acea stare de bine dupa zilele obositoare.