Posted on

Masurile luate impotriva poluarii sunt destul de drastice deoarece substantele toxice emise de autovehiculele care circula pe strazi pot sa aiba efecte negative asupra mediului dar si asupra sanatatii umane. Drept urmare, autovehiculele au fost dotate cu catalizatoare care au rolul de a transforma aceste gaze nocive in unele mai putin nocive, astfel incat sa ne putem bucura toti de un mediu mai curat si mai sanatos.

In ziua de astazi majoritatea masinilor sunt dotate cu catalizatoare tocmai pentru a minimiza aceste efecte negative care pot sa fie foarte daunatoare.

Dar, cum orice lucru nu este facut sa reziste pentru o viata, in special atunci cand vine vorba despre catalizatoare, primul lucru pe care il faci este sa apelezi la un service specializat unde acesta sa fie inlocuit.

Pretul solicitat pentru catalizatoare

Unii proprietari de masini aleg sa anuleze complet catalizatorul deoarece este o piesa auto extrem de scumpa. Altii aleg sa invete singuri sa le inlocuiasca sau sa apeleze la un prieten care poate sa rezolve aceasta situatie. Anularea catalizatorului nu numai ca polueaza mediul incojurator dar si iti va face masina mai zgomotoasa. Desi s-au inregistrat performante putin mai bune daca se anuleaza aceasta componenta cum ar fi aceea ca masina trage mai bine si nu apar probleme atat de des, totusi este recomandat sa nu faci acest lucru.

Daca doresti sa cumperi catalizatoare noi atunci trebuie sa te astepti sa scoti din buzunar de la cateva sute de lei pana la cateva mii de lei, in functie de marca si modelul masinii pe care o conduci. Chiar si daca apelezi la dezmembrari, aceste catalizatoare tot pot costa destul de mult.Centru de reciclare catalizatoare click aici sau aici .

Recomandari mai putin costisitoare pentru a nu investi des in catalizatoare

De regula, aceste catalizatoare nu se defecteaza foarte des dar totusi, este recomandat sa alimentezi masina cu combustibili de calitate chiar daca bugetul nu iti permite mereu. De asemenea, este recomandat sa iti duci masina la service la verificari, nu doar pentru ITP astfel incat sa se poata determina din timp daca masina este pe cale sa aiba niste probleme.

O alta recomandare pentru a mentine aceste catalizatoare in stare buna este sa alimentezi cu combustibil de calitate si sa dai o tura mai sportiva pentru a se desfunda. Acest lucru este esential mai ales pentru cei care locuiesc in zonele urbane. De precizat este ca acest lucru sa nu fie realizat in interiorul orasului, in acelasi timp proportional cu turatia trebuie sa ai si o viteza minima de 90 km/h pentru a se putea realiza racirea catalizatorului. Altfel, risti sa topesti fagurii din interior. Aceasta ar fi o recomandare simpla si ieftina pentru a te asigura ca aceste catalizatoare sunt curatati din cand in cand.

Mai trebuie sa mentionam ca in afara de costul catalizatorului mai intra in calcul si o serie de factori precum vechimea masinii, manopera de la service, modelul si marca masinii. Atunci cand vine vorba despre aceste catalizatoare trebuie sa te asiguri ca este corect intretinuta pentru a evita cheltuielile foarte mari.