Posted on

O mancare buna, indiferent daca este vorba despre o reteta simpla sau despre una sofisticata, devine si mai buna atunci cand este savurata alaturi de o sticla de vin. Aceasta bautura este apreciata din cele mai vechi timpuri si a fost prezenta pe mesele familiilor regale si nobiliare, in ritualuri religioase si la cele mai prestigioase evenimente din istorie.

Prin urmare, este normal ca si un restaurant de astazi sa isi rasfete oaspetii cu bauturi de cea mai buna calitate. Pentru ca licoarea din paharele servite sa aiba gustul ideal, ea trebuie sa indeplineasca doua conditii: in primul rand sa apartina unui soi de calitate, iar in al doilea rand sa fie pastrata in cele mai bune conditii.

Cand vine vorba despre pastrare, este foarte clar in ce anume trebuie sa investeasca patronul sau administratorul unui restaurant sau al unui bar. O vitrina vinuri, disponibila si in oferta Fresco Expert, care este bine folosita, va asigura mediul ideal, astfel incat totul va fi in regula in momentul servirii.

La ce temperaturi trebuie pastrate vinurile?

Oamenii apreciaza vinul de mai multe milenii, astfel incat au acumulat numeroase cunostinte despre vita de vie, despre producerea bauturii, despre pastrarea si servirea sa in conditii ideale. Lucrurile au devenit clare si in ceea ce priveste temperatura ideala pentru a fi pastrat si savurat. Iar aceste reguli pot fi respectate intocmai daca folositi o vitrina de vinuri.

In general, temperaturile de pastrare a tuturor vinurilor sunt cuprinse intre 4 si 20 de grade Celsius. Lucrurile nu sunt insa chiar atat de simple, deoarece exisa diferente semnificative pentru fiecare tip de vin. Mai precis, soiurile albe si rosé trebuie pastrate la temperaturi apropiate de limita inferioara, intre 4 si 5 sau 6 grade Celsius. Dimpotriva, temperaturile ideale pentru cele de culoare rosie se afla intre plus 15 si plus 20 de grade Celsius.

O vitrina de vinuri genereaza exact temperaturile potrivite, iar folosirea ei corespunzatoare va impiedica orice greseala sau accident. Intr-adevar, bautura isi pierde aroma specifica daca temperatura de pastrare coboara sub 3 grade Celsius sau daca urca peste 21 de grade.

O alta eroare grava, care nu trebuie comisa niciodata, consta in depozitarea sticlelor la congelator. Intr-un astfel de caz, aroma va fi afectata iremediabil. De asemenea, trebuie evitate variatiile mari si frecvente de temperatura, chiar daca ele sunt cuprinse intre 4 si 20 de grade.

Bautura se savureaza cu mai multe simturi!

Un vin care ajunge in cele mai bune conditii in paharul clientului il va incanta pe acesta nu numai prin gustul deosebit, ci si prin miros si prin aspect. Se stie, de altfel, ca modul in care arata o bautura sau posibilitatea clientului de a vedea sticlele ofera un impuls puternic spre cumparare. Aceasta este o alta functie importanta indeplinita de o vitrina de vinuri.

Prin urmare, pe langa functia utilitara, acest echipament indeplineste si un rol de natura estetica. Vanzarile cresc in momentul in care sticlele sunt frumos aliniate si pot fi vazute de potentialii cumparatori. De asemenea, vanzatorul are sansa de a promova exact acele bauturi pe care doreste sa le vanda sau care se bucura de cel mai mare succes.

Investitia intr-o vitrina vinuri ajuta, asadar, un restaurant sau un bar in mai multe feluri si poate deveni rapid vedeta localului!