Posted on

O infestare cu ploșnițe de pat/saltea este o problemă extrem de gravă care, odată sesizată, trebuie luată extrem de serios și tratată în mod corespunzător, de o echipă de specialiști în domeniu, echipați în acest sens. În majoritatea cazurilor, acești paraziți se hrănesc cu sânge uman sau a vietăților din împrejurimea locului unde și-au creat adăpost.

Deși se consideră ca depistarea ploșnițelor este extrem de dificilă cu ochiul liber din cauza dimensiunilor extrem de reduse, acest lucru nu este în totalitate adevărat. Ploșnițele de pat în stare adultă pot ajunge până la o lungime de 5 mm și o latine de 2 mm. Ceea ce face mai dificilă observarea lor nu este dimensiune, ci aspectul lor. Acestea au o culoare aparent translucidă, în primele stadii de viață. Astfel că, la o inspecție amănunțită, pot fi observate și eliminate într-un mod eficient și durabil, dacă intervenția este realizată în parametri corecți.

Un alt mit despre acestea îl constituie faptul că sunt considerate creaturi exclusiv nocturne. Acesta se bazează pe faptul că, în general consideră noaptea a fi o perioadă mult mai prielnică hrănirii, dat fiind faptul că oamenii, țintele lor directe, devin inactivi și astfel este mult mai ușor să atace. Cu toate acestea, acestea sunt extrem de active și ziua, iar un moment de neatenție al dumneavoastră ar putea reprezenta pentru ele șansa de a se hrăni.

Într-o primă etapă a infestării cu ploșnițe de pat, prezența lor poate fi extrem de greu de depistat. Acest lucru devine cu atât mai dificil cu cât umflăturile roșii și mâncărimile ce apar la nivelul corpului unei persoane în urma unei mușcături de ploșniță, pot fi ușor confundate cu mușcături de țânțar sau de păianjen. Cu toate acestea, astfel de mușcături nu sunt nici dureroase, nici foarte grave. Însă în cazuri extreme, pot cauza alergii severe sau complicații ce ar putea necesita de urgență o investigație medicală.

 

Cum pot fi combătute ploșnițele?

Exterminarea ploșnițelor de pat poate fi realizată în mai multe moduri și prin diferite procedee. O astfel de infestare poate ajunge în etape extrem de periculoase dacă nu este depistată și eliminată în timp util. Astfel că, la primul semn care ar putea demasca prezența lor, este absolut necesar să apelați la o firmă specializată în eliminarea lor. În acest sens, Pest Control reprezintă cea mai ideală variantă din București sau din proximitatea zonei. Este o firmă specializată care are mulți ani de experiență în domeniu și și-a conturat o reputație extrem de pozitivă datorită faptului că, până în prezent, nu a fost semnalată nicio nemulțumire cu privire la eficacitatea serviciilor pe care aceștia le prestează. În procesul de dezinsecție, aceștia utilizează substanțe extrem de eficiente, care însă nu afectează sănătatea persoanelor și a animalelor de companie, și nici mediul înconjurător. În plus, sunt dotați cu cele mai moderne tehnologii și aparaturi atestate de cele mai prestigioase firme internaționale din domeniu. Se investește constant în modernizarea dotărilor tehnologice, și mai ales în instruirea minuțioasă a personalului, pentru a se asigura că reușesc să facă față oricărei provocări. Aceste lucruri reprezintă doar câteva dintre principalele argumente care să garanteze reușita serviciilor lor.

 

Ca soluții special concepute ca fiind tratamentepentru ploșnițe, se utilizează anumite procedee care nu sunt suportate de către acestea. Astfel că, se poate apela la utilizarea unor aspiratoare speciale pentru îndepărtarea a ouălor și larvelor. O altă metodă eficientă este considerată expunerea insectelor la temperaturi extrem de ridicate, dat fiind faptul că nu le tolerează, determinând dispariția acestora. Cu toate acestea, fiecare intervenție este diferită, presupune căi de acțiune distincte și se personalizează la momentul solicitării.