Posted on

Odata cu detensionarea si relaxarea situatie actuale, am repornit masinile dupa o lunga perioada de hibernare. Aceasta perioada de izolare fortata din cauza coronavirusului nu a stat bine in multe vehicule, iar soferii lor au fost nevoiti sa recurga la asistenta rutiera. Ceva care i-a determinat sa-si puna o intrebare: atunci cand nu este posibil sa se remedieze defectiunea la fata locului, un transport prin tractare sau platforma, poate duce masina oriunde doriti?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, cel mai potrivit lucru este sa aruncam o privire la politica de asigurare auto noastre. Cu toate acestea, fiecare companie are propriile conditii si de multe ori citirea acestui text nu este cel mai simplu lucru din lume. Avand in vedere acest lucru, ne-am adancit in lumea politicilor pentru a descoperi ce acoperiri garanteaza ca masina ta va merge in locul pe care il alegi. Vezi detalii aici.

 

Asistenta rutiera de la kilometrul zero

Cand conducem pe orice drum (urban si interurban) si vehiculul nostru se strica, primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa contactam asigurarea. Compania ne va trimite un vehicul de tractare pentru a oferi asistenta mecanica. Aici pot fi reproduse doua scenarii: in primul dintre ele este fezabil sa se stabileasca defalcarea la locul evenimentelor si in al doilea… Nu.

Atunci cand trebuie sa mutati vehiculul pana la punctul pe care il indicam: un atelier sau casa noastra. Si aici intervine a doua dintre acoperirile necesare pentru a avea aceasta libertate de alegere:

Remorcare nelimitata

Majoritatea asiguratorilor includ asistenta tehnica si service de la kilometrul zero, dar unii au stabilit limite care ar restrictiona aceasta miscare. Prin urmare, masina noastra ar merge la unul dintre cele mai apropiate ateliere.

 

In alte cazuri, acest transfer este disponibil optional si in schimbul unei sume stipulate, dar pentru a evita aceste evenimente neprevazute exista o garantie cunoscuta sub numele de remorcare nelimitata. In acest fel, transferul vehiculului nostru va fi garantat de oriunde din tara la atelierul pe care il indicam.

Alegerea gratuita a atelierului

Putem alege atelierul la care dorim sa fie dusa masina? Da. Si nu, nu este o acoperire suplimentara pe care trebuie sa o angajam, chiar daca unele companii de asigurari incearca sa o vanda asa. Deloc surprinzator, au propria retea de ateliere concertate pentru a economisi costuri si a fi mai eficienti.

Cu toate acestea, trebuie sa tinem cont de faptul ca unele legi stabilesc dreptul asiguratului de a-si duce autovehiculul la atelierul pe care il doreste si obligatia societatii de a respecta aceasta decizie. In acelasi timp, ne ofera posibilitatea de a alege ca masina sa fie mutata la adresa casei noastre.

Toate vehiculele sunt concepute pentru a se deplasa, nu pentru a sta pe loc. Prin urmare, exista elemente esentiale pentru buna functionare a acestuia care sufera mai mult decat restul cu imobilizare temporara. Si printre toate acestea exista una care iese in evidenta deasupra restului: bateria, care se strica la fel intr-o masina traditionala, intr-una electrica sau intr-una hibrida.