Posted on

 

Alegerea unei firme de paza potrivite este un obiectiv pentru foarte multe entitati. Firmele private, institutiile publice, persoanele care doresc sa isi securizeze locuinta sau persoanele publice au deseori dileme atunci cand trebuie sa aleaga o firma de paza. Printre cele mai importante aspecte care trebuie luate in calcul de catre aceste entitati este competenta agentilor de paza.

Agentii de paza reprezinta personalul uman care va fi prezent acolo unde se afla si obiectivul pe care firma trebuie sa il protejeze. Agentii trebuie sa monitorizeze perimetrul si sa poata interveni la nevoie. Ei sunt angajati de o firma paza, iar pentru a beneficia de serviciile celor mai buni agenti, trebuie sa stii cu ce astfel de firma sa colaborezi si cum ajuta aceasta la dezvoltarea abilitatilor agentilor.

 

Ce abilitati trebuie sa aiba agentii unei firme de paza?

 

Atentia la detalii si abilitatile de observatie sunt deosebit de importante. Un agent de paza eficient trebuie sa poata observa si interpreta rapid si corect elementele din mediul inconjurator. El trebuie sa fie foarte vigilent si sa surprinda orice detaliu care poate face diferenta dintre un element sigur si unul periculos.

 

Abilitatile de comunicare si relationare sunt si ele cruciale, pentru ca agentii de paza interactioneaza cu un numar mare de persoane. Clientii, colaboratorii, dar si potentialii intrusi trebuie sa fie abordati in mod eficient din punct de vedere al comunicarii, astfel incat informatiile sa fie transmise in mod clar si concis. Scopul agentilor este, in permanenta, detensionarea oricarei situatii.

 

Gandirea critica si capacitatea de rezolvare a problemelor sunt si ele obligatorii, pentru ca deseori agentii de la o firma de paza se pot confrunta cu situatii neprevazute, care implica o gandire critica si capacitatea de a lua rapid decizii inspirate, eficiente. Agentii trebuie sa fie capabili sa analizeze rapid orice situatie, sa identifice riscurile si sa ia masurile necesare pentru a le combate.

 

Pregatirea fizica si cunostintele de autoaparare pot face diferenta in situatii de urgenta. Activitatea de agent de paza poate necesita un efort fizic considerabil, iar personalul trebuie sa fie in forma fizica buna si sa detina cunostinte de autoaparare pentru a asigura protectia personala si a celor din jur in situatii periculoase.

 

Cunostintele legislative sunt necesare, pentru ca agentii sa poata interveni in mod corect, conform regulamentelor valabile in domeniul securitatii private. Agentii trebuie sa fie familiarizati si cu procedurile de interventie in diferite situatii si cu limitele legale ale actiunilor pe care le pot desfasura.

 

Increderea inspirata este si ea deosebit de relevanta pentru competenta agentilor unei firme de paza. Un agent bun inspira incredere si creeaza un sentiment de siguranta pentru cei din jur – printr-o atitudine pozitiva, profesionalism si conduita impecabila.

 

Pe langa aceste abilitati, agentii trebuie sa fie persoane responsabile, serioase si dedicate profesiei lor. Alege sa colaborezi cu o firma de paza cum este Niru Guard, pentru a beneficia de sprijinul unor agenti bine pregatiti si aliniati cu standardele tehnologice si legislative ale prezentului. In plus, poti beneficia si de servicii precum instalarea sistemelor de monitorizare video, a celor de alarma si a sistemelor de control al accesului.