Posted on

Pe cat de simplu poate parea sa mergi pe un hoverboard pe atat de greu poate sa se dovedeasca procesul de invatare. Daca ti-ai cumparat un hoverboard inseamna ca esti entuziasmat si iti doresti sa inveti cat mai repede. Insa, pe langa cele mai interesante scheme pe care doresti sa le incerci trebuie sa ai parte si de siguranta.

Pentru ca este un obiect mobil, siguranta este cea mai importanta. Drept urmare, iti vom oferi cateva recomandari pentru a te bucura la maxim de hoverboard-ul tau si sa nu ai accidente nedorite in timpul plimbarii.

Protejeaza-te impotriva cazaturilor

La fel ca si in cazul oricarui alt tip de vehicul care se afla in miscare si mersul pe hoverboard se poate termina destul de rau. Tinand cont ca un hoverboard poate ajunge la viteza de 18 km/h trebuie sa porti echipament de protectie. Multe persoane care utilizeaza un hoverboard considera ca este la fel de sigur ca pe skateboard dar nu este asa. Echipamentul de protectie este format din casca, genunchiere, cotiere si protectii pentru incheietura mainilor. Acestea vor reduce riscul de fracturi, entorse si leziuni in cazul in care vei cadea.

Accidentele in trafic

Mai ales daca esti pe strada intotdeauna exista riscul sa fii victima unui accident. Tine cont de legile de circulatie si nu folosi hoverboard-ul in strada sau in zonele cu trafic intens. In unele orase din lume exista chiar legi privind utilizarea unui hoverboard in traficul urban.

Limitele de greutate

Greutatea maxima suportata de un hoverboard este de 120 kg iar aceasta limita este setata pentru a proteja utilizatorul dar si hoverboard-ul, asadar, inainte de a achizitiona un model este bine sa verifici aceasta specificatie astfel incat sa nu ai surprize neplacute.

Copii sub limita de greutate care este de obicei sub 20 kg vor avea dificultati in ceea ce priveste utilizarea hoverboard-ului. Atata timp cat placa nu va putea detecta greutatea nu va reusi sa se echilibreze in mod corect. In general, utilizarea unui hoverboard de catre cei mici depinde in totalitate de discernamantul fiecarui parinte. Ideal ar fi ca cei mici sa fie supravegheati in timpul utilizarii acestuia. De asemenea, cele mai multe placi nu vor functiona decat pe teren drept.

Nu lasa hoverboard-ul la incarcat peste noapte

Oricat de practica ar fi aceasta idee pentru smartphone-uri nu este indicat si in cazul unui hoverboard. Cele mai multe modele au nevoie de 2 – 4 ore pentru a se incarca complet. Chiar daca modelele de hoverboard cu baterii originale sunt prevazute sa opreasca absorbtia curentului in momentul in care s-a incarcat nu merita sa faci acest lucru pentru a nu iti pune in pericol casa.

Verifica daca este original si fereste-l de lovituri

Asigura-te ca achizitionezi produsul de la brand-uri cunoscute si, chiar daca pretul lor este ceva mai mare decat in alte locuri macar ai garantia sigurantei si a utilizarii unui produs care indeplineste toate cerintele.

Chiar daca un hoverboard poate sa suporte cu usurinta loviturile usoare, totusi este recomandat sa le eviti pe cat posibil. Trebuie sa iti tratezi hoverboard-ul cu multa grija si nu incerca sa faci acrobatii cu el. De asemenea, in timpul noptii trebuie sa fii precaut si sa eviti zonele slab luminate pentru a evita accidentele. Cel mai important, inainte de a avea prima iesire pe hoverboard exerseaza si invata sa iti mentii echilibrul.