Posted on

 

Siguranta personala si a bunurilor detinute de oameni s-a transformat intr-o prioritate tot mai importanta in ultimii ani. Locuintele, indeosebi cele din orasele mari, devin deseori obiective pentru raufacatori sau chiar pentru vandali. Din fericire, locuintele pot fi un obiectiv si pentru firmele de paza.

Acestea sunt companii care ofera servicii specializate de securizare a locuintelor si a altor entitati, prin metode specifice. Printre aceste metode se numara si proiectarea si montarea unor sisteme de alarma. In continuare, poti sa afli ce sunt sistemele de alarma, precum si ce alte metode de securizare a locuintei poti sa utilizezi.

 

Sisteme de alarma si alte metode de securizare a locuintei

Sistemele de alarma sunt o solutie clasica si deosebit de eficienta pentru descurajarea potentialilor hoti si pentru alertarea proprietarilor, in caz de efractie. Exista mai multe tipuri de sisteme de alarma disponibile pe piata, de la variante simple, cu senzori de usa si fereastra, la sisteme complexe cu monitorizare video si control de la distanta prin intermediul unor aplicatii mobile dedicate.

 

Sistemele de supraveghere video reprezinta o alta modalitate de a securiza interiorul si exteriorul locuintelor. Prezenta camerelor poate fi descurajanta pentru hoti, dar reprezinta si o excelenta metoda de identificare a acestora, in cazul in care se ajunge la incidente de securitate. Pe piata, exista foarte multe camere de supraveghere disponibile, de la modele simple cu infrarosu, pana la camere cu rezolutie HD si functii foarte avansate de analiza a imaginii.

 

Sistemele de control al accesului sunt dispozitive care permit restrictionarea accesului in perimetrul locuintei doar pentru persoanele autorizate, oferind un nivel suplimentar de securitate. Astfel de sisteme pot fi integrate cu sistemele de alarma si de supraveghere video, pentru a crea un sistem de securitate complet. Accesul se poate face prin coduri sau cartele disponibile doar pentru persoanele autorizate.

 

Sistemele inteligente de iluminat pot fi programate sa se aprinda si sa se stinga automat, la anumite intervale, simuland prezenta in locuinta atunci cand locatarii lipsesc. Ele pot fi integrate cu sistemele de alarma si de supraveghere video, pentru genera un sistem de securitate deosebit de eficient.

In general, iluminarea interioara in absenta proprietarilor este o modalitate foarte eficienta de a tine la distanta hotii sau alte persoane care ar vrea sa patrunda prin efractie intr-o locuinta. Acelasi efect il poate avea si lasarea in functiune a unui aparat radio, care sa produca zgomot si sa creeze impresia ca sunt prezente persoane in interiorul locuintei.

 

Incuietorile inteligente permit inchiderea si deschiderea usilor de la distanta, prin intermediul unor aplicatii mobile dedicate, oferind un plus de comoditate si de securitate. Incuietorile pot fi integrate cu sisteme de alarma si sisteme de supraveghere video, dar si cu sistemele inteligente de iluminat, pentru completarea sistemului de securitate.

 

Alegerea metodelor de protejare a locuintei trebuie sa se faca in functie de nevoile specifice in fiecare situatie. Este recomandat sa te consulti cu un specialist sau o firma de specialitate, precum MAO Protect. Poti solicita o oferta personalizata de sistem de alarma si alte metode de securitate, care sa se potriveasca cu bugetul tau si cu specificatiile locuintei.