Posted on

Multe magazine online se bazeaza pe publicitate online pentru a face vanzari. Altele, dimpotriva, nu fac reclama online sau SEO si sunt lipsite de vanzari pe magazinul lor online.

Planuiti sa va dezvoltati afacerea pe termen lung?

Daca intentionati sa va dezvoltati site-ul de comert electronic in timp, atunci investitia intr-o campanie de optimizare SEO va fi de mare interes pentru voi. Intr-adevar, publicitatea online este buna pentru a crea rapid numerar. Cu toate acestea, trebuie sa platiti pentru fiecare clic sau afisare pe anunturile voastre.

Asadar, chiar daca azi obtineti profit din publicitatea online, cu siguranta platiti sume uriase de bani in fiecare luna unor companii de publicitate precum Google Ads sau Facebook Ads. S-ar putea sa nu fie profitabil nici macar cu publicitatea online. Daca planuiti sa va dezvoltati magazinul  de comert electronic pe termen lung, atunci trebuie sa treceti prin canalul care are un ROI excelent in timp: referinta naturala.

De ce este SEO o investitie excelenta  pe termen lung?

Ei bine, pur si simplu, pentru ca va permite sa atrageti trafic gratuit si calificat pe site-ul vostru. Intr-adevar, in referinta naturala vom cauta sa pozitionam site-ul web printre rezultatele organice ale Google, care este complet gratuit.

In plus, obiectivul va fi sa va pozitionati site-ul de e-commerce pe anumite interogari legate de activitatea dumneavoastra. Astfel, veti sti ca utilizatorul de internet este in proces de solicitare a informatiilor sau de cumparare. Intr-adevar, spre deosebire de publicitatea pe retelele sociale, utilizatorul de internet este el insusi intr-un proces de cercetare a informatiilor sau a produselor. Vizitatorii pe care ii veti avea pe site-ul vostru de comert electronic vor fi asadar foarte calificati.

In plus, SEO necesita timp pentru a fi implementat. Intr-adevar, spre deosebire de publicitatea online, va dura cateva luni pentru a optimiza un site de comert electronic. Adica primele luni, o agentie SEO nu va va aduce neaparat vanzari si nici nu veti fi neaparat profitabil pe acest canal de achizitie. Cu toate acestea, SEO este un canal de achizitie in crestere. Optimizarile care s-au facut sunt dobandite in timp: sunt durabile. Veti intelege ca referinta naturala este o investitie care poate fi foarte profitabila pe termen lung pentru site-ul vostru.

Nu lasati concurenta sa ajunga si mai departe decat sunt acum: incepeti rapid in SEO. Puteti colecta primele vanzari in cateva luni prin acest canal de achizitie complet gratuit. Pentru a va optimiza rapid site-ul, va sfatuiesc sa apelati la un profesionist SEO precum un SEO freelance sau o agentie SEO. Intr-adevar, concurenta este acerba astazi in SERP (Search Engine Result Pages) Google. Concurentii dvs. au inteles ca acest canal de achizitie este foarte interesant pentru afacerea lor. Asadar, referinta naturala nu mai poate fi improvizata astazi. Lucrand cu profesionist, va puteti pozitiona site-ul pe intrebari interesante pentru afacerea voastra. Alegerea serviciilor SEO prestate de o agentie precum PSK nu da decat rezultate excelente!