Posted on

Profile din cupru – aplicatii

Perfect estetic, durabil, cuprul ramâne de mai multe secole un material extrem de popular si folosit în domeniul arhitecturii. Cuprul, ca si material, ramâne în ziua de azi extrem de folosit pentru învelirea de acoperisuri, în industrie si în numeroase aplicatii decorative si în special la fabricare de profile cupru laminate ce se folosesc în numeroase aplicatii industriale, dar si în casa la amenajarea si decorarea acesteia.

Avantajele oferite de cupru

Cuprul ca si material, da dovada de o excelenta conductivitate electrica si termica. Astfel, aceste profile cupru se pot folosi pentru toate aplicatiile electrice, evident, într-o locuinta, dar si pentru încalzire, pentru apa potabila sau pentru instalatiile sanitare, chiar daca în ziua de azi exista tendinta de a opta pentru tuburi flexibile mai ieftine.

Cuprul este un material perfect durabil, nu rugineste absolut deloc. De fapt, datorita numeroaselor sale aplicatii si întrebuintari, asemeni titanului, este materialul ideal, rezistând perfect la variatiile de temperatura si conditiilor meteo de tot felul.

Profile cupru pentru acoperis

Astfel de profile cupru, se regasesc si în oferta magazinului online depo materiale constructii, si sunt folosite în realizarea de jgheaburi si de burlane, a ferestrelor pentru acoperis si asigura etanseitatea conform unei tehnici ancestrale. Regasim în egala masura pe piata profile care ne permit realizarea de cornise ceea ce confera unei case, în special daca este vorba despre o casa mai veche, o estetica reala si, un alt avantaj major, cuprul fiind durabil si perfect reciclabil, se insereaza în vointa de a proteja planeta.

Din punct de vedere estetic, patina de cupru, tendinta sa de a se matuii, uneori de a se înverzi, vine cu o veritabila valoare adaugata casei. Astfel, acoperisurile, jgheaburile si burlanele pot fi realizate fara probleme din acest material nobil si practic.

Cupru sub forma de tabla este utilizat pentru a construi acoperisuri din cupru dar si tigle din cupru extrem de estetice. Gratie proprietatilor tehnice oferite de cupru, ca metal neferos, conductivitate ridicata si luciu stralucitor în nuante frumoase, rosiatice-aurii, este materialul preferat si ideal pentru a produce diferitele structuri de acoperis geometrice si complexe. Acoperirea cu cupru a acoperisului ofera estetica, durabilitate si rezistenta crescuta la coroziune. Acoperirea cu cupru este ideala pentru a se acoperi unele monumente culturale, pentru acoperisurile unor case, muzee, biserici, cladiri publice, hoteluri.

Profile cupru sunt ideale si pentru designul interior si exterior al cladirilor rezidentiale, ale unor situri comerciale, sculpturi arhitecturale dar si unor opere de arta.