Posted on

Stii bine cat de prezenta este tehnologia in vietile noastre si ce influenta poate avea asupra succesului unei afaceri.

In timp ce metodele traditionale de promovare pot ajuta, tot mai multi proprietari de afaceri apeleaza la tehnicile de promovare online, asa cum sunt strategiile de optimizare SEO si SEO local.

Te intrebi cum poate beneficia afacerea ta in urma acestor actiuni? Continua sa citesti, deoarece cu ajutorul expertilor in optimizare SEO iti raspundem la aceasta intrebare!

In primul rand, hai sa vedem ce este optimizarea SEO!

Pe scurt, se refera la optimizarea prezentei afacerii tale in mediul online (a site-ului afacerii tale) cu scopul de a obtine un loc cat mai bun in rezultatele cautarilor locale.

Sa spunem ca detii o cafenea, cand cineva cauta „cafenea Unirii” sau „cea mai buna cafenea din Bucuresti”, cu ajutorul optimizarii SEO afacerea ta ar trebui sa apara printre primele rezultate oferite de catre motoarele de cautare.

Iata cum iti optimizezi site-ul web pentru SEO local!

Exista mai multi pasi pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a optimiza SEO local un site.

Incepe prin a te asigura ca informatii de baza, precum numele afacerii, adresa si numarul de telefon, pe care clientii il pot folosi exista pe fiecare pagina a site-ului. Aceste informatii trebuie sa fie consecvente, astfel incat Google sa le asocieze in mod automat locatiei tale.

In plus, include pe fiecare pagina cuvinte cheie relevante pentru afacerea ta. Cuvintele cheie nu sunt alese in functie de preferintele tale, ci exista tool-uri speciale pentru a face research amanuntit, precum cele oferite de Google special pentru cei care vor sa seteze campaniile de promovare.

Urmatorul pas este sa iti inregistrezi (daca nu ai facut-o deja) si sa optimizezi contul de Google Business Profile, un instrument gratuit ce iti permite sa gestionezi informatiile despre compania ta pe Google, precum numele, locatia exacta (pentru a face afacerea mai usor de gasit), program de lucru, numar de telefon, fotografii. Ideala ar fi o completare cat mai detaliata si corecta a tuturor datelor ce pot fi trecute in acest profil.

Iata care sunt principalele beneficii ale optimizarii SEO local:

  • Vizibilitate imbunatita in rezultatele cautarilor locale, ceea ce te poate ajuta sa atragi mai multi clienti pentru cafeneaua ta;
  • Cresterea traficului pe site;
  • Crearea unei reputatii bune in mediul online, ceea ce, din nou, poate aduce mai multi clienti;
  • Mai rentabil decat unele metode de promovare online si traditionala. Poti chiar concura cu afaceri mai mari, chiar daca ai un buget de marketing limitat;
  • Este o forma de marketing directionat catre persoanele ce sunt interesate si cauta activ recomandari ale unei afaceri ca a ta in imediata apropiere;
  • Informatii despre comportamentul si preferintele clientilor tai – prin folosirea instrumentelor Google Business Profile si Google Analytics.

Dupa cum poti vedea, SEO local este o practica de marketing online ce te poate ajuta sa obtii succesul. Insa, daca nu detii cunostintele necesare, SEO nu este ceva ce poti face pe cont propriu.

Colaboreaza cu o agentie de marketing specializata in optimizare SEO si obtine acces la cunostintele, instrumentele si expertiza de care ai nevoie. Contacteaza agentia full service The Markers si plaseaza-ti afacerea in topul recomandarilor motoarelor de cautare!