Posted on

Sfârșitul lunii iunie este în mod tradițional începutul perioadei de recoltare a culturilor de câmp. Cu toate acestea, există mai multe accidente în fiecare an, când secîntâmplă ca utilajelele agricole să taie, să rupă un cablu electric sau să se ciocnească cu un stâlp de susținere a cablurilor, ceea ce poate provoca o defecțiune și de multe ori o situație periculoasă. Prin urmare, Camera de comerț, industrie și agricultură, alături de companiile regionale de energie electrică solicită o atenție sporită din partea lucrătorilor în agricultură.

Companiile de electricitate acordă o atenție sporită siguranței și acordă o atenție deosebită accidentelor cauzate pe terenurile sau în apropierea terenurilor agricole. În trecut, a existat o serie de incidente provocate de neglijență, care au avut drept consecință accidente, uneori soldându-se chiar cu vătămări corporale. Pentru a evita asemenea situații de urgență, există programe regulate de prevenire a accidentelor, în ceea ce privește folosirea utilajelor agricole în Sibiu. Față de perioadele anterioare, numărul de accidente legate de rețeaua de electricitate a scăzut ușor, în urma unui efort comun și datorită activităților de instruire în domeniul prevenirii accidentelor a operatorilor de utilaje, care au jucat de asemenea un rol semnificativ, potrivit statisticilor.

Pentru a lucra în siguranță, înainte de a începe orice activitate agricolă în teren, ar fi de folos să se marcheze unde se află cablurile de utilități, în special cele de la sol și aeriene, și echipamentele electrice din apropierea zonei de lucru. Structurile de susținere, stâlpii și firele electrice sunt principala sursă de pericol în timpul lucrărilor agricole și, prin urmare, trebuie abordate întotdeauna cu atenție, chiar și în cazul utilajelor automate, care funcționează pe sistem GPS. Acestea pot naviga cu o precizie de doar 1-2 metri, de aceea este recomandat să opriți modul automat în apropierea acestor structuri.

Lățimea combinelor sau utilajelor poate ajunge până la 8-10 metri, astfel încât raza de rotire aleasă greșit, întoarcerea neglijentă sau conducta de golire lăsată deschisă pot deteriora structurile de susținere aflate în unghiul mort. Când lucrați printre structurile de susținere a cablurilor electrice, se recomandă închiderea burlanului după fiecare golire.

După recoltare se formează și multe baloturi. Când transportați baloții pe șosea, în localități sau în afara caestora sau când depozitați baloții, înălțimea încărcăturii poate cauza probleme, deoarece firele electrice se pot rupe sau structurile de susținere se pot prăbuși. În acest caz, se poate produce un scurtcircuit, care poate duce la incendierea încărcăturii sau, mai grav, a vehiculului de transport. Prin urmare, este deosebit de important să respectați restricțiile de înălțime ale autorității de circulație la transportul baloților!

Camera de comerț, industrie și agricultură împreună cu companiile regionale de energie electrică solicită fermierilor să își desfășoare activitatea agricolă cu cea mai mare atenție, ținând cont de cele de mai sus.