Posted on

Aplicatii neconventionale ale panourilor LED

Panourile LED au devenit foarte obisnuite in a fi utilizate pentru iluminarea spatiilor interioare ale cladirilor publice sau rezidentiale. Dar, pe langa utilizarea lor traditionala pentru iluminarea spatiilor, mai pot fi folosite si in scopuri mai putin conventionale.

Aceste panouri LED pot sa fie de ajutor in special in sectorul multimedia, in special in zona foto – video. In special daca esti la inceput in domeniul foto – video si inca nu ai apucat sa iti achizitionezi lumini de studio, daca ai acasa niste panouri LED acestea vor putea fi utilizate cu succes pentru a obtine o lumina constanta si suficienta pentru a crea capturile necesare pentru realizarea materialelor tale.

Cum te pot ajuta aceste panouri LED in alte domenii?

In special atunci cand vine vorba despre fotografierea unor subiecte statice, aceste panouri LED instalmen nu isi schimba intensitatea de lumina si vei putea surprinde chiar si cele mai fine detalii ale elementelor de fotografiat sau filmat. De asemenea, aceste panouri LED ii ajuta pe fotografi sa evalueze intr-un mod mai corect pozitia exacta a subiectului astfel incat sa poata decide care este momentul perfect pentru a realiza captura.

Pe piata vei putea sa gasesti panouri LED cu numeroase variatii de culoare, temperatura si intensitate a luminii, aspect care contribuie semnificativ la obtinerea unei precizii mai mari atunci cand fotografiezi sau filmezi. Poti alege lumina neutra, calda sau rece, in functie de atmosfera pe care doresti sa o transmiti prin intermediul materialelor tale.

Dupa cum bine se stie, lumina corespunzatoare te poate ajuta sa creezi cadrele perfecte astfel incat prin editare sa nu fie necesar sa faci foarte multe ajustari. Profesionistii in domeniu pot chiar sa editeze materialele direct din momentul in care au fost capturate astfel incat post procesarea sa nu fie ingreunata de foarte multe filtre si efecte.

Mai mult de atat, aceste panouri LED pot sa fie si dimmabile, ceea ce te va ajuta sa reduci sau sa cresti intensitatea luminii in functie de atmosfera pe care doresti sa o transmiti prin intermediul unei fotografii sau a unui material video. Principalele avantaje ale acestor panouri LED este acela ca sunt ecologice si foarte eficiente din punct de vedere energetic.

Cum poti utiliza panouri LED in domeniul foto – video?

Dupa cum am mai mentionat anterior, pot sa fie de mare ajutor in domeniul fotografic deoarece vei putea seta lumina in functie de nevoi sau preferinte pentru a obtine fotografii de calitate si cat mai perfecte. Dar, pentru a putea deveni un instrument de lucru perfect, recomandarea noastra este aceea sa folosesti panouri LED dimmabile care sa iti permita sa reglezi intensitatea luminii. Controlul intensitatii luminii te ajuta sa previi ca subiectul sa se amestece cu fundalul reprezentat de mediul inconjurator si sa apreciezi corect daca ai nevoie de o lumina mai intensa sau mai slaba.

Daca ai de filmat un material in afara studioului atunci aceste panouri LED pot sa fie transportate cu mai multa usurinta decat niste lumini de studio care in mod automat inseamna bagaj mai mult in plus. Vei putea avea parte de mai multa flexibilitate si nu numai din punct de vedere al transportului ci vei putea sa creezi lumina perfecta pentru a putea filma subiectul si sa creezi materiale video impresionante.