Posted on

In momentul in care ai materiale de constructii pe care vrei sa le depozitezi iarna, este ideal sa tii cont de faptul ca ar trebui sa le acorzi o ingrijire mai mare in acest sezon si te poti inspira chiar de la ce se intampla intr-un depozit de materiale sau sa duci materialele de constructii intr-un astfel de depozit pentru a ramane in siguranta pe timpul iernii.

Potrivit OSHA, angajatorii ar trebui sa instruiasca toti soferii de vehicule si echipamente pentru conducerea pe timp de iarna si sa se asigure ca toti operatorii sunt autorizati corespunzator. Agentia sugereaza utilizarea unor spatii precum parcari goale pentru a exersa asupra suprafetelor inghetate si mentinerea vehiculelor intretinute corespunzator si aprovizionate cu articole de urgenta, cum ar fi lanterne, rachete, cabluri, paturi, alimente neperisabile si apa. Aceasta idee este buna si atunci cand apelati al inchiriere utilaje de constructii pentru ca sigur nu va doriti sa le distrugeti.

Asigurarea integritatii structurale a materialelor

Operatiunile de constructii de iarna pe vreme rece nu sunt doar despre siguranta. In timp ce majoritatea sarcinilor de constructie pot fi efectuate cu suficiente echipamente de incalzire plasate strategic, unele operatiuni – cum ar fi lucrarile legate de beton si zidarie, vopsirea si finisarea gips-cartonului – pot dura mult mai mult si chiar esueaza daca nu sunt luate masurile de precautie adecvate.

De exemplu, conform Asociatiei de Ciment Portland , daca betonul urmeaza sa atinga nivelurile de rezistenta necesare, nu poate fi lasat sa inghete in primele 24 de ore dupa ce a fost turnat sau plasat. Daca vremea nu este prea severa, se poate asigura temperatura si umiditatea necesare pentru intarire. Daca nu, atunci trebuie introduse sisteme suplimentare de incalzire sau incinte pentru a mentine integritatea betonului.

Consideratiile structurale sunt, de asemenea, un factor intr-o mare parte a lucrarilor de zidarie, inclusiv la tencuiala. Acelasi principiu care se aplica betonului se aplica si in zidariei. Materialul – in acest caz amestecul de mortar – trebuie ferit de inghet si tinut la temperaturi suficient de calde in timpul fazelor initiale de instalare pentru a functiona corect.

Desi nimic nu va cadea daca vopseaua sau materialele de finisare pentru gips-carton sunt expuse la temperaturi de inghet, calitatea produsului intra in imagine, iar aceste acoperiri pot dura mult timp pentru a se aseza sau usca. In ceea ce priveste compusul pentru imbinari, temperatura si umiditatea au totul de-a face cu timpul de uscare. In cel mai rau caz, poate dura cateva zile pana cand compusul pentru imbinari se usuca suficient, astfel incat echipajele sa poata trece la vopsire sau aplicarea altor finisaje pentru pereti.

Acelasi lucru este valabil si pentru vopsea. Cand se confrunta cu temperaturi suficient de scazute, durata de viata a vopselei ar putea fi redusa si o poate lasa susceptibila la probleme precum cresterea mucegaiului. Regula generala pentru orice instalare de material pe vreme rece: Antreprenorii trebuie sa urmeze instructiunile producatorilor pentru a se asigura ca produsul finit functioneaza conform asteptarilor.

De asemenea, in momentul in care materialele de constructii trebuie doar depozitate, va trebui sa tineti cont de modul in care acestea se comporta atunci cand sunt depozitate la anumite temperaturi. Vestea buna este ca de obicei, ambalajul produselor are si aceste informatii specificate, ceea ce inseamna ca vei sti exact la ce sa te astepti in momentul in care trebuie sa te apuci de depozitare. Nu uita sa citesti instructiunile si sa le respecti, altfel pierderile pot fi substantiale si vei intampina o serie de probleme considerabile cand vei vrea sa folosesti aceste materiale.