Posted on

Albirea dentara este un procedeu stomatologic utilizat pentru a indeparta petele si a decoloratiile de pe suprafata dintilor, astfel imbunatatindu-si aspectul estetic. Scopul principal al albirii dentare este de a obtine dinti mai albi si mai luminosi.

Albirea dentara la cabinetul dentistului

Aceasta metoda implica aplicarea unui agent de albire puternic, cum ar fi peroxidul de hidrogen sau peroxidul de carbamida, direct pe suprafata dintilor. Aceasta substanta chimica ajuta la eliminarea petelor si decoloratiilor dentare, oferind dintilor o nuanta mai alba. Procedura se efectueaza in cabinetul stomatologic, sub supravegherea medicului dentist, si poate necesita una sau mai multe sedinte, in functie de obiectivele si necesitatile individuale. Poti afla pas cu pas ce presupune albirea dintilor discutand cu un specialist.

Albirea dentara la domiciliu

Aceasta metoda implica utilizarea unor kituri de albire dentara care sunt furnizate de medicul dentist si utilizate acasa de catre pacient. Kitul de albire contine de obicei o galeata sau un sablon personalizat si un gel de albire care contine peroxid de carbamida. Pacientul aplica gelul in sablon si il poarta pentru o anumita perioada de timp, de obicei cateva ore pe zi sau peste noapte, timp de cateva saptamani. Aceasta metoda necesita mai mult timp pentru a obtine rezultatele dorite in comparatie cu albirea la cabinetul dentistului. Atunci cand ai o coroana dentara aceasta nu se va albi cu solutii aplicate acasa.

Albirea dentara poate fi eficienta in indepartarea petelor extrinseci si decoloratiilor de pe suprafata dintilor, cum ar fi cele cauzate de consumul de cafea, ceai, vin rosu, tutun sau alimente pigmentate. Cu toate acestea, albirea dentara nu este eficienta in tratarea decoloratiilor intrinseci, cum ar fi cele cauzate de traumatisme, tratamente dentare anterioare sau infectii dentare.

Vara este adesea considerata anotimpul perfect pentru albirea dintilor din mai multe motive:

Expunerea la soare

In timpul verii, avem o expunere mai mare la soare, ceea ce poate contribui la o mai buna dispozitie si la o atitudine mai pozitiva fata de imaginea noastra. Albirea dintilor poate fi o modalitate de a imbunatati zambetul si increderea in sine, ceea ce poate fi mai benefic in timpul sezonului cald, cand interactionam mai mult cu oameni si participam la activitati sociale.

Hidratare si consum de alimente proaspete

In timpul verii, suntem mai susceptibili sa consumam alimente si bauturi care pot fi benefice pentru albirea dintilor. De exemplu, fructele si legumele proaspete bogate in vitamine si minerale pot contribui la mentinerea sanatatii dintilor si la reducerea coloratiilor. De asemenea, consumul de apa pentru hidratare ajuta la spalarea resturilor alimentare si a bacteriilor de pe suprafata dintilor.

Activitati in aer liber si vacante

Vara este momentul in care ne bucuram de activitati in aer liber si de vacante. Albirea dintilor poate fi o modalitate de a ne pregati pentru aceste ocazii speciale si pentru a avea un zambet radiant in fotografii si in intalnirile cu prietenii si familia.

Stilul de viata mai relaxat

Multi oameni se bucura de un stil de viata mai relaxat in timpul verii, iar aceasta poate oferi o oportunitate potrivita pentru a aborda procedurile de albire a dintilor. Mai mult timp liber poate permite programarea vizitelor la dentist sau utilizarea tratamentelor de albire la domiciliu in mod consecvent.

Cu toate acestea, este important sa subliniem ca albirea dintilor trebuie efectuata sub supravegherea unui medic stomatolog si in conformitate cu instructiunile si recomandarile acestuia. Fie ca alegeti albirea la cabinetul stomatologic sau utilizarea unui kit de albire acasa, consultati intotdeauna un specialist inainte de a incepe orice procedura de albire a dintilor pentru a evalua starea orala si pentru a obtine instructiuni personalizate si sigure.