Posted on

Ați făcut pași pentru a vă pregăti mașina pentru iarnă? Condițiile de iarnă, cum ar fi gheața, zăpada sau lapovița, fac drumurile alunecoase și dificil de navigat. Planificarea pentru vreme rea este esențială pentru conducerea în siguranță. Pregătiți-vă pentru îngheț efectuând toate lucrările de întreținere de rutină ale vehiculului, aceasta poate fii executată de către un service auto satu mare ori de dvs. dacă dispuneți de uneltele adecvate, verificându-vă anvelopele, testându-vă bateria, împachetând în caz de urgență și reglând conducerea în condiții periculoase.

Verifică-ți anvelopele

Anvelopele dvs. sunt cea mai bună apărare pe care o aveți în condiții de conducere periculoase. Anvelopele care sunt umflate sau uzate necorespunzător vă cresc șansele de accidente. Dacă banda de rulare a anvelopei este uzată, înlocuiți-le. Respectați recomandările producătorului pentru o presiune adecvată a aerului în anvelope.

Verifică-ți anvelopele

Testați-vă bateria mașinii

Bateriile auto sunt la fel de sensibile la frig ca și restul vehiculului dumneavoastră. Un mecanic de service auto poate face un test pe bateria mașinii dvs. pentru a asigura performanțe optime. Dacă bateria este mai veche de cinci ani, înlocuiți-o. Așteptați până când vremea de iarnă nu este cel mai bun moment pentru a vă da seama că nu puteți porni mașina. Păstrați cablurile jumper în vehicul în cazul în care frigul afectează capacitatea bateriei de a se încărca.

Testați-vă bateria mașinii

Reglați-vă conducerea în condiții periculoase

Un vehicul bine întreținut nu este singura dvs. apărare împotriva vremii mai reci. Reglați-vă obiceiurile de conducere atunci când sunteți pe timp de zăpadă sau de gheață. Din cauza tracțiunii reduse, conduceți mai încet decât de obicei. Dacă trebuie să frânați, frânați încet dacă conduceți peste zăpadă sau gheață. Frânarea agresivă vă poate bloca frânele și poate provoca derapaje.

Aceeași metodă se aplică accelerării și direcției – creșteți viteza și rotiți ușor pentru a evita rotirea roților. Lasă mult spațiu între tine și mașinile din jurul tău și fii atent la împrejurimile tale.