Posted on

Ficatul este un organ foarte important si este parte din sistemul digestiv, in interiorul caruia se desfasoara o activitate impresionanta de filtrare a toxinelor, stocare de energie si digestie. Acesta are rolul de a filtra toxinele din sange, de a stoca energie si de a produce bila, un lichid care ajuta la digerarea mancarii. Acest organ are o capacitate uimitoare de a se regenera, astfel ca este important sa avem grija de el prin respectarea recomandarilor medicale si administrarea corecta a medicamentelor cu rol de protectie pentru ficat.

Totodata, cele mai multe dintre medicamentele pe care le luam trec prin ficat. Ficatul este organul care secreta anumite substante care ajuta la descompunerea chimicalelor si care apoi sunt folosite de organism si excretate prin urina sau fecale.

Intestinul subtire este cel care preia nutrientii din mancare, insa, unele dintre ele, precum fierul, acidul folic si vitaminele A, D si B12 sunt stocate de catre ficat si apoi ajung acolo unde organismul are nevoie de ele. Avand in vedere ca intestinul subtire nu poarta cu el numai substante nutritive ci si toxine, odata ce este extras din sange tot ceea ce poate fi folosit de catre organism, ficatul incepe sa proceseze ce a ramas pentru a transforma resturile in deseuri care vor fi excretate prin fecale sau urina.

Asa cum toxinele din alimentatie sunt daunatoare pentru noi, la fel sunt si cele intrate in organism prin respiratie sau prin piele, iar pesticidele, metalele grele si alte substante sunt filtrate tot de catre ficat. El are rol in filtrarea alcoolului si a resturilor toxice provenite din functiile normale ale organismului, cum ar fi producerea de hormoni. De asemenea, ficatul ajuta la eliminarea bilirubinei, iar daca ficatul nu functioneaza eficient, prea multa bilirubina se va acumula in organism si va declansa icterul.

Tot ficatul este cel care are un rol important si in sistemul imunitar al organismului. El distruge bacteri, virusi si alti germeni care intra in organism prin intermediul alimentelor. In plus, ficatul mentine in echilibru sursele de energie. Preia aminoacizii din mancarurile digerate si ii transforma in acizi grasi.

Asadar, acum este momentul sa aflam impreuna cu Doctormit cum putem mentine ficatul sanatos. Foarte important este ca nu este nimic greu in a ne mentine ficatul sanatos si tot ce avem de facut este sa avem un stil de viata sanatos. Deoarece ficatul este un organ foarte sensibil, iar excesele si stresul isi pot pune amprenta negativa asupra sanatatii trebuie sa respectam cateva reguli: sa nu bem mult alcool deoarece ne poate afecta celule hepatice, sa mancam sanatos si sa facem miscare, sa avem grija ce medicamente pentru protejarea ficatului luam, sa apelam la suplimente cu multa atentie si sa respectam indicatiile medicului.

Pe piata se gaseste o gama variata de suplimente naturale ca fiind solutii simple pentru diferitele functii ale ficatului. E important sa acordam o atentie sporita ficatului si sa luam cu atentie si doar la recomandarea medicului, medicamente pentru ficat!

Afla mai multe informatii in urmatorul videoclip DoctorMIT: