Posted on

Cabanele din lemn sunt locul ideal in care poti sa iti petreci concediile. Vei fi departe de tot ceea ce inseamna zgomot si stres incarcandu-ti bateriile direct in mijlocul naturii. Mai ales daca ai o cabana intr-o zona montana atunci in timpul iernii locul se va transforma intr-unul de poveste. Dar, orice anotimp poate sa arate senzational de la fereastra cabanei tale.

Daca ti-ai construit recent o cabana si te afli in mijlocul amenajarilor atunci suntem siguri ca ai nevoie de cateva idei bune.

Stiluri si elemente pe care le poti folosi in baia ta de la cabana

poza:laguna

Stilul rustic este cel mai comun atunci cand vine vorba despre amenajarea unei cabane si se poate regasi si in stilul de amenajari prezent in baia pe care o vei folosi de fiecare data cand mergi in vacanta. De asemenea, poti opta si pentru un stil traditional deoarece intorcerea la tot ceea ce inseamna simplitate poate sa fie cel mai reconfortant lucru. Indiferent daca optezi pentru stilul rustic sau traditional, elementul central este lemnul. Acest material are darul de a oferi un aer aparte si sa ofere un efect pozitiv asupra starii umane. Este mult mai placut sa pasesti pe o pardoseala din lemn decat sa simti raceala gresiei pe care o ai in apartamentul sau in casa ta de la oras. Totusi, fiind vorba despre o baie unde ai nevoie ca totul sa fie cat mai practic, poti amplasa in zona cazii sau cabinei de dus gresie si faianta insa lemnul este materialul dominant intr-o cabana.

Un trend care circula in ultimul timp este cada din lemn. Designerii deja au adoptat aceasta tendinta si le folosesc cu succes pentru a completa stiluri de amenajari precum cel minimalist, asiatic sau rustic. Pentru vas WC si lavoar nu ai aceasta alternativa insa, poti sa incorporezi obiecte sanitare cu aspect clasic sau retro pentru a intari si mai mult ideea de rustic, traditional. In cazul unei cabane nu se potrivesc cabinele de dus insa, daca nu esti adeptul bailor fierbinti cu spuma atunci cel mai indicat este sa realizezi amenajari in functie de modul in care simti ca ti-ai putea asigura confortul cel mai bine.

Pentru un maxim de efect, adauga obiecte sanitare din otel inoxidabil care se potrivesc foarte bine cu lemnul. Sau, pentru un efect si mai apropiat de stilul rustic poti alege materiale precum alama, cuprul sau bronzul.

Creeaza o amenajare care sa te inspire si sa te invite la relaxare

Cel mai mare avantaj al lemnului este acela ca permite o libertate nemaipomenita in ceea ce priveste creativitatea. Poti respecta regulile unui stil anume sau sa creezi o amenajare a baii in care sa domine propriile tale preferinte. Pana la urma este un loc unde iti vei petrece vacantele asadar, trebuie sa te simti cat mai bine. Lavoarul poate imbraca forme neconventionale precum sa fie incastrat intr-un butoi din lemn.

Daca ai ferestre la baie atunci iti recomandam sa le folosesti deoarece lumina naturala poate avea un rol important pentru intreaga amenajare. Deoarece lemnul are o nuanta inchisa, lumina naturala poate sa mai deschida culorile si sa ofere o noua perspectiva in fiecare moment al zilei.