Posted on

SEO este un set de strategii care vizeaza cresterea vizibilitatii unui site web prin imbunatatirea pozitiei acestuia in clasamentul motoarelor de cautare, in rezultatele neplatite, cunoscute sub numele de “rezultate organice”.

Acronimul S.E.O. inseamna Search Engine Optimisation (optimizare pentru motoarele de cautare) si in traducere literala inseamna optimizare pentru motoarele de cautare. Aceste practici sunt variate si se refera la diferite aspecte ale unui site web:

  • optimizarea structurii site-ului;
  • din codul HTML;
  • a continutului textual;
  • gestionarea legaturilor

Beneficii SEO

O buna campanie SEO ar trebui sa va imbunatateasca prezenta pe web pentru a va face site-ul mai usor de utilizat de catre motoarele de cautare. Acest lucru, la randul sau, poate contribui la cresterea accesibilitatii site-ului vostru. pentru persoanele cu dizabilitati. Avand in vedere ca multe guverne cer companiilor sa respecte legislatia privind egalitatea de sanse, este din ce in ce mai important ca site-urile web sa fie accesibile. Campania voastra de optimizare a SEO va ajuta sa atingeti acest obiectiv valoros. Click aici pentru detalii.

Alternative la SEO

SEO nu este singura abordare pe care o puteti folosi pentru a creste traficul pe site-ul vostru web. Ati putea folosi publicitatea online de tip pay per click (PPC) sau ati putea angaja un expert in marketing pentru a va promova site-ul web. Ambele abordari pot functiona si pot creste numarul de vizitatori pe site-ul vostru si cifra de afaceri. Cu toate acestea, ambele abordari au unele dezavantaje atunci cand le comparam cu tehnicile SEO. PPC costa pe click, iar odata ce bugetul este cheltuit, campania se incheie. Acesta este opusul SEO, in care linkurile voastre vor ramane pe internet atat timp cat site-ul vostru este prezent. Efectele secundare ale unei campanii SEO excelente sunt pentru totdeauna.

Cele mai populare cuvinte cheie PPC sunt cele mai competitive si pot face obiectul unui razboi al ofertelor cu rivalii vostri. In acest sens, SEO este diferit, indiferent de popularitatea cuvintelor sau frazelor cheie, costul nu se schimba.

O campanie SEO excelenta ajuta si imbunatateste cu adevarat numarul de vizitatori pe site-ul voastre web si vanzarile prin prezenta voastra pe internet. Si nu numai atat, randamentul investitiei voastre depaseste cu mult ceea ce ati obtine in mod normal din publicitatea traditionala sau dintr-o campanie PPC.

Pentru majoritatea termenilor de cautare, multe companii se straduiesc sa ajunga pe primele pozitii, iar tehnicile de optimizare a motoarelor de cautare, SEO, sunt un instrument excelent pe care oamenii il folosesc pentru a-si promova site-urile web. Fiti siguri ca adversarii vostrivor folosi tehnici SEO pentru a-si imbunatati site-ul, chiar daca voi nu o faceti. Cel mai bun mod de a ajunge in topul rezultatelor de cautare si de a ramane acolo este sa optimizati rezultatele motoarelor de cautare pentru site-ul vostru prin tehnici SEO.

Rezultatele organice sunt cele mai bune

Numeroase studii au demonstrat in mod repetat ca rezultatele organice genereaza mai multe clicuri din partea utilizatorilor decat publicitatea platita.  A fi capabil sa te pozitionezi bine in mod organic inseamna sa generezi rezultate mult mai bune decat daca ai folosi alte tehnici de publicitate.