Posted on

Guccio Gucci, un tanar in varsta de numai douazeci si cinci de ani, deschide la Florenta in anul 1906 Casa Gucci. Atunci, magazinul se ocupa cu fabricarea de sei de piele. Artistii vremii ii apreciau munca tanarului, asa ca acesta nu s-a oprit doar la a crea sei si a extins paleta de produse cu alte tipuri de obiecte, de care calaretii si femeile din mediul rural aveau nevoie. Guccio era pasionat de crearea produselor din piele, era un maestru al stilurilor, iar patronii vremii ii plateau maestria.

Mester extraordinar, Guccio a inceput sa vanda articole de lux incepand cu anii 1920. In anul 1938 el deschide un magazin la Roma. Din pacate in anul 1953 Guccio se stinge din viata, dar fiul sau Aldo care ii calca pe urma, deschide mai multe magazine si extinde afacerea tatalui sau. Astfel ca in 1953 la New York Gucci isi deschide primul magazin, urmat de alte magazine la Londra, Tokyo si Paris. Pana la sfarsitul anilor `70, Gucci facea parte dintre cele mai importante branduri de lux, ulterior cateva decizii gresite ducand compania in pragul falimentului.

Pentru a recastiga gloria, brandul lanseaza pe piata in anii `90 primele ceasuri Gucci. Datorita maestriei elvetiene si designului la moda, italian, ceasurile au adus Gucci din nou in lumina reflectoarelor. In anul 1997 Gucci Group preia activele operationale ale Severin Montres Group (cel mai important distribuitor mondial si producator de ceasuri) si isi creaza primele modele de ceas. Urmatorul pas a fost in anul 1999 cand Gucci Group a cumoarat Yves Saint Laurent Couture si Sanofi Beaute si a revendicat de asemenea si 70% din Sergio Rossi. Acesti pasi i-au oferit lui Gucci un loc sigur pe piata modei in ceea ce privesc ceasurile.

Ceasurile de mana Gucci sunt potrivite atat pentru barbati cat si pentru femei la moda, ce apreciaza designul excentric si stilat. Cateva dintre piesele importante care alcatuiesc ceasurile Gucci sunt aurul alb, aurul galben, otelul inoxidabil, cristalul safir, arginul moale, pielea de crocodil si pielea naturala, diamantele, facandu-le atractive. Ceasurile de mana Gucci au design sofisticat, aflate in varful excelentei. Pe piata modei, in lumea ceasurilor, Gucci nu are egal deoarece imbina perfect stilul lui italian autentic, cu maestria elvetiana. Ceasurile de mana sub marca Gucci nu sunt deloc ieftine. Dar dupa tot ce am afirmat mai sus este de la sine inteles si de ce. Preturile sunt justificate daca ne gandim ca este totusi vorba despre unul dintre cele mai de lux branduri la nivel mondial. De exemplu ceasurile din otel inoxidabil si piele ajung in jur de o mie, doua mii de dolari, pe cand ceasurile din aur au preturi de pana la zece mii de dolari.

Pe piata exista o paleta larga de modele de ceasuri Gucci. Stilurile evident difera, cadranele sunt fie dreptunghiulare, fie patrate si rotunde, in culori variate de la roz si verde cu rosu pana la negre si argintii.

Aceste modele sunt disponibile si pe magazinul online de ceasuri Orologi.ro. Site-ul va pune la dispozitie ceasuri de mana Gucci atat pentru barbati cat si pentru femei.

Iubitorii de orologerie isi doresc in colectia lor cel putin un ceas Gucci, deoarece aceste frumoase bijuterii au o maiestrie impecabila, design elegant iar brandul in sine are o rezonanta puternica in lumea modei.